Werkwijze

Tijdens een eerste gesprek maken we een rondje door uw tuin en brengen we uw wensen in kaart. We inventariseren hoe uw tuin erbij staat en wat er nodig is om uw tuin helemaal naar uw zin te maken. We kijken daarbij naar het oppervlak, de bodem, de ligging, de bezonning en uw gebruik van de tuin.

Alle wensen en ideeën worden samen met de mogelijkheden vertaald naar een plan. Misschien is er een tuinontwerp nodig, dan leggen we voor u contact met een tuinontwerper. Uiteraard kunt u ook zelf een tuinontwerp inbrengen. Misschien kunnen delen van beplanting of verharding hergebruikt worden. Wilt u zelf tuinieren of wilt u het tuinonderhoud geheel of gedeeltelijk uitbesteden? Kan de tuin onderhoudsarm worden vormgegeven? U krijgt antwoord op velerlei vragen.

 

 

Stappenplan

Uw wensen en ideeën worden daarna vertaald naar een plan van aanpak. U krijgt antwoord op vragen zoals: is er een tuinontwerp nodig? Welke onderdelen van het onderhoud kan ik uit handen geven? Hoe kan ik zorgen dat mijn tuin op een makkelijke manier genoeg water krijgt?

 

 

Samenwerking

Waar nodig werken wij samen met andere professionals, bijvoorbeeld voor het aanleggen van een beregeningssysteem, bij bestratingswerk of bij het maken van een tuinontwerp. We hebben uitstekende ervaringen met twee gerenommeerde tuinontwerpers. Afhankelijk van de tuin en de gewenste sfeer zetten we een van hen in voor het maken van een passend tuinontwerp. Een goed tuinontwerp zorgt ervoor dat uw tuin qua bloei het gehele jaar door interessant is en in kleur, bladvorm, formaat en plaatsing een harmonisch geheel vormt.

Al enige jaren werkt Eigenwijze Tuinen samen met tuinontwerpster Lumine Swagerman. Onze tuinen hebben inmiddels verschillende prijzen gewonnen. Klanten waarderen, net als wij, haar liefde voor tuinen en vakmanschap.

 

Ook werken we samen met Henny van Osch van dEXTRA Groen tuinadviesbureau.

 

 

Offerte

Als duidelijk is welke werkzaamheden er moeten gebeuren, maken wij een offerte voor u. In deze offerte wordt het werk dat zal worden verricht duidelijk omschreven, tegen een aangenomen, vaste prijs. Het is ook mogelijk om werkzaamheden te laten uitvoeren op basis van gemaakte uren en gebruikte materialen. De werkzaamheden worden dan verricht op basis van nacalculatie. Natuurlijk komen we langs om de offerte persoonlijk met u door te spreken.