Tuinaanleg

Kwaliteit vinden wij belangrijk. Dit kan hogere kosten met zich meebrengen, maar u heeft wel direct én op langere termijn plezier van uw investering. Wij zorgen ervoor dat het tuinontwerp wordt uitgewerkt in een beplantingsplan. Dit plan wordt gerealiseerd met gezonde planten in de juiste grootte en hoeveelheid.

Wij denken ook in termen van duurzaamheid als wij u adviseren over uw tuin, bijvoorbeeld over het behoud van bestaande beplanting bij een nieuw ontwerp. Ook houden we er rekening mee welke planten op uw grond goed zullen groeien. Daarnaast werken we met bestrijdingsmiddelen, die onschadelijk zijn voor het milieu.

 

Uitvoering

Het opgestelde plan wordt tot in detail uitgevoerd. Verhardingen (terrassen en paden) en andere elementen zoals schuttingen, vijver of tuinhuis worden ingepast in het nieuwe ontwerp. We proberen zo snel en efficiënt mogelijk te werken, zodat u snel van uw nieuwe of aangepaste tuin kunt genieten.

Afval wordt door ons afgevoerd en de nieuwe tuin wordt netjes opgeleverd. Ook ontvangt u van ons praktische tips voor het periodieke onderhoud van uw tuin.

Op verzoek kunnen we verwante zaken zoals het aanleggen van tuinverlichting of het funderen en monteren van een tuinhuis voor u verzorgen.

Ook als blijkt dat het afgesproken werk meer uren kost dan begroot, maken wij de klus af.

Afspraak is afspraak en daar moet u, als klant, op kunnen vertrouwen.

 

Bestrating

Een tuin bestaat niet alleen uit groen. Om er optimaal van te genieten zijn ook verhardingen nodig in de vorm van paden en terrassen. Verhardingen zijn er in vele vormen. Eigenwijze Tuinen adviseert welke verharding het best past bij de sfeer van uw tuin en bij uw budget.

Het voorwerk om de grond onder te verharding te prepareren is erg belangrijk. We denken mee bij het leggen van eventuele leidingen onder de paden, bijvoorbeeld voor tuinverlichting. Voor het straatwerk zetten we ervaren vaklieden in. Of u nu kiest voor houtsnippers, schelpen, houten vlonders, tegels of straatstenen... Eigenwijze Tuinen adviseert en regelt het graag voor u.

 

 

Wat doen we nog meer

De erfafscheiding naar buren of openbare ruimte dient aan een groot aantal eisen te voldoen. Solide, transparant of juist niet, op de gewenste (of toegestane) hoogte, beveiligd tegen overklimmen. En behalve functioneel moet de erfafscheiding ook nog mooi, duurzaam en onderhoudsarm zijn.

 

Tuinhuizen, blokhutten, afdakjes, kassen en opbergschuurtjes: het monteren van een extra verblijf-, kweek- of bergplaats is een aanwinst voor uw tuin. Vaak geleverd als bouwpakket, maar in de praktijk toch een klus die alleen door een aantal vaardige handen snel en goed kan verlopen. Eigenwijze Tuinen adviseert u bij het maken van uw keuze en kan zorgen voor de fundering en de plaatsing ervan.

 

 

Vijvers of fonteinen

Water in de tuin geeft rust, maar ook levendigheid. Strak uitgevoerd of juist zo natuurlijk mogelijk. Voorzien van waterplanten, vissen of een fontein. Een natuurlijk evenwicht is van groot belang. Hierdoor blijft een vijver gezond, gaat niet stinken en biedt de vijver aan vissen en planten een goed leven. Verantwoord aanleggen van een waterpartij voorkomt ergernissen en overlast en biedt veel plezier.

 

 

Tuinverlichting en elektriciteit

Om bij avondschemering langer te kunnen genieten van uw tuin, is tuinverlichting dé oplossing. Moderne, energiezuinige armaturen geven de juiste sfeer, waarbij algemene verlichting en sfeervolle accenten elkaar fraai aanvullen. Uw tuin wordt ’s avonds geen donker ‘gat’, maar biedt een plezierig en overzichtelijk perspectief als u buiten bent of naar buiten kijkt. Comfortabel te activeren via tijdschakelaars of afstandsbediening of gewoon met de hand.

Uiteraard kunnen we ook elektrapunten in uw tuin aanleggen zodat u comfortabel en veilig stroom beschikbaar hebt zonder met verlengsnoeren aan de slag te gaan. Denk aan uw elektrische tuingereedschappen, zoals de grasmaaier, maar ook aan het aansluiten van een muziekinstallatie of extra verlichting tijdens een tuinfeestje. Of als u wilt surfen, gamen of werken in de tuin en uw labtop of i-pad aan wilt sluiten op het net.

Verlichting bij duisternis kan ook uit beveiligingsoogpunt van belang zijn. Voorzien van bewegingsmelders of zelfs aangesloten op elektronische beveiligings- of alarmeringssystemen.

 

TipDenk ook eens aan een pergola, die u kunt laten begroeien en die een natuurlijke schaduw in de zomer biedt.