Beregening

De juiste hoeveelheid water is voor een tuin heel belangrijk. Niet teveel omdat anders wortels kunnen gaan rotten, maar zeker niet te weinig omdat het groen zich dan niet kan ontwikkelen en in het ergste geval dood gaat. Helaas kunnen we niet altijd afgaan op moeder natuur voor een optimale watervoorziening.

 

Met een beregeningsinstallatie kunnen we de watertoevoer naar behoefte doseren. Onze systemen zijn uitgerust met instelbare sproeiprogramma’s, die u eenvoudig zelf kunt aanpassen. De regensensor zet het sproeien stil als uw tuin genoeg regenwater heeft gehad. Borders of gazons besproeien wordt zo erg eenvoudig. Het resultaat: een tuin die er ook in warme zomermaanden fris en gezond bijligt.

 

Moderne beregeningsinstallaties zijn netjes weg te werken in bestaande en in nieuw aan te leggen tuinen. Het systeem kan worden aangesloten op de waterleiding, maar wij kunnen ook een bron voor u slaan om grondwater te gebruiken. U bent dus niet meer avond aan avond met tuinslangen in de weer om uw tuin ’s zomers groen te houden.

 

Tip bij een nieuwe tuinaanlegU kunt beter niet achteraf beslissen over het beregeningssysteem, omdat er dan in uw tuin toch weer gegraven moet worden. Graag adviseren wij u daarom vroegtijdig over de mogelijkheden.